esza

Esély Otthon - Ács

A projekt bemutatása

Pályázat alapadatai:

 

a kedvezményezett neve: Ács Város Önkormányzata

a projekt címe: „Ácsra vágyÁcs”

a szerződött támogatási összeg: 150,217,884 Ft

a támogatás mértéke: 100%

a projekt tartalmának bemutatása: Fiatalok segítése lakhatási és képzési támogatással

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.29.

projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.11-16-2017-00020

 

pályázat célja, célcsoportja: 18-35 év közötti fiatalok Ácson történő letelepedése és ácsi munkahelyen történő munkavégzése

A pályázat két részre bontható, egyrészt egy felújítási és eszközbeszerzési részre, másrészt a soft részre: közösségi programok indítása, ösztönzők kialakítása.

 

A projektben 12 db önkormányzati tulajdonú bérlakás kerül felújítására a pályázat keretében. alánosságban elmondható, hogy az ingatlanok belső nyílászárói elöregedtek, cserére szorulnak. A különböző belső burkolatok, elsősorban vizes helyiségek burkolatai felújítását tervezzük. Emellett többségében szükséges a gépészeti - és villamos szerelvények cseréje, radiátorok cseréje, fűtéskorszerűsítés.

A lakások felújítását kiegészíti berendezési tárgyak beszerzése is, melynek keretében mosógépet, laptopot, íróasztalt székkel, ágyat, konyhabútort, tűzhelyet, mikrosütőt, hűtőt, étkezőgarnitúrát, páraelszívót biztosítunk a beköltöző fiataloknak.

 

A pályázatban szereplő lakások:

Gyár utca 79. szám alatti lakásokból 10 db

Deák Ferenc 25. szám alatti lakások 2 db.

 

A felújított lakásokat az önkormányzat pályázat útján biztosítja 18-35. év közötti ácsi munkahellyel rendelkező fiataloknak maximum 24 hónapon keresztül, amely időszak alatt nem kell lakbért fizetni a lakhatás biztosításáért.

A pályázat soft részében egyrészt ingyenes képzéseket, tréningeket biztosítunk a pályázatban megjelölt célcsoport részére, valamint ösztönző támogatásban részesítjük a hiányszakmában Ácson elhelyezkedő 18-35 év közötti korosztályt.