esza

Esély Otthon - Ács

Köszöntő

Kedves Ácsi Fiatalok!

 

Ács Város vezetősége tisztában van vele, mennyire nehéz a mai világban a fiatalok számára az önálló, független élet elkezdése, a munkahelykeresés, a lakhatás biztosítása. Éppen ezért hoztuk létre az Esély Otthon – ,,Ácsra vágyÁcs” című projektet, melynek keretében a 18 és 35 év közötti fiatalok támogatására nyílik lehetőség. A projekt keretében kimondottan a fiatalok helyben maradását biztosító intézkedések kerülnek megvalósításra.

A projekt két részre bontható, egyrészt egy felújítási és eszközbeszerzési részre, másrészt a soft részre: közösségi programok indítása, ösztönzők kialakítása.

A projektben 12 db önkormányzati tulajdonú bérlakás kerül felújítására.

A lakások felújítását kiegészíti berendezési tárgyak beszerzése is, melynek keretében mosógépet, laptopot, íróasztalt székkel, ágyat, konyhabútort, tűzhelyet, mikrosütőt, hűtőt, étkezőgarnitúrát, páraelszívót biztosítunk a beköltöző fiataloknak.

A pályázatban szereplő lakások:

Ács, Gyár utca 79. szám alatti lakások

ból 10 db
Ács, Deák Ferenc 25. szám alatti lakások 2 db.

A felújított lakásokat az önkormányzat pályázat útján biztosítja 18-35. év közötti ácsi munkahellyel rendelkező fiataloknak maximum 24 hónapon keresztül, amely időszak alatt nem kell lakbért fizetni a lakhatás biztosításáért.

A pályázat soft részében egyrészt ingyenes képzéseket, tréningeket biztosítunk a pályázatban megjelölt célcsoport részére, valamint ösztönző támogatásban részesítjük a hiányszakmában Ácson elhelyezkedő 18-35 év közötti korosztályt.

Ha tanácstalan vagy, hogy merre indulj tovább, nálunk bármikor tájékozódhatsz az aktuális továbbképzési és átképzési lehetőségekről.

A programokról, rendezvényekről, egyéb támogatásokról tájékozódhatsz a honlapon vagy Facebook oldalunkon.